Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як заповнити графу 3 «Ідентифікатор ключа суб’єкта господарювання» у Повідомленні за ф. № 5-ПРРО?

, опубліковано 17 лютого 2022 о 11:38

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області звертає увагу, що при заповненні графи 3 «Ідентифікатор ключа суб’єкта господарювання» пункту 2 «Дані про осіб, яким делеговано право підпису електронних документів» Повідомлення ф. № 5-ПРРО (код форми J/F1391802), необхідно виконати наступні дії:

  1.   Обрати носій інформації та перейти за місцем розташування файлів типу «Сертифікат безпеки» із розширенням *cer.

У випадку, якщо у вас відсутній збережений сертифікат, його можливо завантажити з сайту АЦСК або фінансової установи, де видавались  ключі.

  1.  Виділити обраний файл сертифіката. Правою клавішею «мишки» перейти до вибору команди «Відкрити» та підтвердити дію.
  2. У відкритому файлі сертифіката перейти у вкладку «Склад» або «Докладно» та знайти поле з назвою «Використання ключа» значення якого відповідає «Цифровий підпис, Неспростовність».

Якщо значення поля не відповідає зазначеним даним, необхідно обрати інший сертифікат.

  1. У разі відповідності у відкритому файлі сертифіката значення поля «Використання ключа», знайти та виділити рядок з назвою «Ідентифікатор ключа суб’єкта».
  2. При виборі поля «Ідентифікатор ключа суб’єкта» у нижчому віконці відображається набір букв та цифр, який і потрібно скопіювати та вставити у графу 3 Повідомлення за ф. № 5-ПРРО. 

Звертаємо увагу! У разі відображення ключа у вигляді парних наборів символів (наприклад: 88 b9 20 a1 91 b2 40 2e 86 f5 f9 cd 21 9a 7d 77 b8 34 44 8f 78 73 5b 0d 97 34 b7 26 6b 80 f1 56) необхідно при заповненні графи 3 «Ідентифікатор ключа суб’єкта господарювання» Повідомлення ф. № 5-ПРРО видалити пробіли та замінити великі літери на маленькі.

Детальна інструкція щодо заповнення графи 3 «Ідентифікатор ключа суб’єкта господарювання» розміщена на офіційному веб-сайті ДПС України в банері «Програмні РРО»/«Форми ПРРО»/Інструкції щодо заповнення форм».

      Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

    Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

        Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot