Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новаціїї в акцизному законодавстві – на «круглому столі» податкової служби Донеччини та представників бізнесу

, опубліковано 01 лютого 2022 о 17:11

Сьогодні відбулася онлайн-зустріч податківців з представниками підприємств з питань роз’яснення змін та новацій у сфері підакцизного регулювання.

У заході взяли участь керівники податкової служби Донеччини на чолі з в.о. начальника ГУ ДПС у Донецькій області Іриною Долозіною, представники управління контролю за підакцизними товарами на місцях та запрошені суб’єкти господарювання.  

Під час зустрічі обговорювалися актуальні зміни податкового законодавства, що вплинули на адміністрування, ліцензування та проведення контрольно-перевірочних заходів з цих питань, а також налагодження дієвого і робочого діалогу між податківцями та суб’єктами господарювання.

В своїй промові Ірина Долозіна зазначила, що покращення адміністрування акцизного податку та налагодження ефективної співпраці між податковою службою і підприємствами – це ті складові, реалізація яких забезпечить громади додатковими фінансовими ресурсами, дасть поштовх для їх соціального та економічного розвитку. Саме зараз, коли в Україні відбуваються значні трансформації, податкова служба Донеччини докладає максимальні зусилля для роз’яснювальної роботи з суб’єктами господарювання, таким чином, відкриваючи нову сторінку спільних взаємовідносин.

Спікери з управління контролю за підакцизними товарами окремо зупинились на нововведеннях законодавства, таких, як надане право контролюючим органам відкрито здійснювати звукозапис, фото-, відеофіксацію (відеозйомку), накопичувати та використовувати таку мультимедійну інформацію (фото, відео- та звукозапис) під час проведення перевірок.

В свою чергу, присутні представники бізнесу мали змогу задати свої питання та отримати на них вичерпні відповіді. За результатами зустрічі присутні сторони відзначили важливість проведення дієвого діалогу з цих питань та договорилися проводити їх і надалі.