Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації застосування РРО - на семінарі для підприємців Сартани

, опубліковано 18 січня 2022 о 17:16

Податкова служба Донеччини продовжує інформаційну кампанію щодо новацій застосування РРО, і сьогодні було проведено семінар для платників податків Сартанської територіальної громади.

Спікер податкової служби - начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Донецькій області Олександр Аніканов - проінформував слухачів про нове у сфері готівкового обігу для платників єдиного податку.

Нагадуємо, що з 01 січня 2022 року вступили в дію норми законодавства щодо розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій. Застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій (незалежно від виду діяльності та обсягу доходу) тепер зобов’язані також фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку другої, третьої та четвертої груп. І тільки платники єдиного податку першої групи мають право не застосовувати РРО/ПРРО.

Олександр Аніканов звернув увагу присутніх, що «тіньовий» бізнес завдає великої шкоди кожному українцю і державі, підкреслив переваги використання програмних РРО перед класичними, детально зупинився на вимогах Порядку ведення обліку товарних запасів за місцем продажу (господарському об’єкті), затвердженого Наказом Мінфіну №496, обговорив окремі цікаві випадки.

Учасники семінару під час жвавої дискусії отримали вичерпні відповіді на свої запитання. Податківці також проінформували, що новації законодавства з цієї актуальної тематики одразу з’являються у вигляді навчальних модулів і відео-уроків на сайті ДПС та телеграм-каналі податкової служби.