Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ірина Долозіна: єдинникам першої групи не потрібен РРО

, опубліковано 17 січня 2022 о 14:03

Як прокоментувала Ірина Долозіна, в.о. начальника Головного управління ДПС у Донецькій області, масштабна інформаційна кампанія щодо обов’язку застосування РРО/ПРРО ведеться вже більше двох років. З 01 січня 2022 року вступили в дію норми законодавства щодо розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій і застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій (незалежно від виду діяльності та обсягу доходу) тепер зобов’язані також фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку другої, третьої та четвертої груп. І тільки платники єдиного податку першої групи мають право не застосовувати РРО/ПРРО.

https://ukranews.com/ua/news/827337-v-o-nachalnyka-podatkovoyi-donechchyny-iryna-dolozina-rozpovila-chomu-yedynnykam-pershoyi-grupy-ne?fbclid=IwAR1hSaHWuNkQnEofsAHeK2EOlRkynp3VzI0bdjkqJAXieiHNr9oU0W1sGfc

Крім того, Ірина Долозіна наголосила, що використання касового апарату – це не тиск на бізнес, а виведення його з тіні. Адже «тінь» сьогодні завдає великої шкоди кожному українцю та державі, не даючи змоги достатньо вкладати в розвиток інфраструктури та соціальну підтримку громадян.

Підприємець сам вирішує, який вид реєстратора використовувати – купувати апаратний РРО чи користуватись ПРРО, встановлюючи безкоштовне програмне рішення ДПС. Ще раз нагадаємо про переваги програмних РРО перед класичними: найголовніше - це економія коштів на придбанні традиційних касових апаратів та  щомісячній платі за їх сервісне обслуговування. Крім того, ПРРО функціонує за допомогою різних ґаджетів (програмне забезпечення можна завантажити на смартфон, планшет, комп’ютер тощо); швидка та зручна реєстрація онлайн через Електронний кабінет; можливість використання режиму «офлайн»; відсутність необхідності ведення книг обліку розрахункових операцій; електронні чеки замість паперових; можливість роздруковувати чеки з будь-якого принтера. Ще більше інформації щодо ПРРО тут https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.