Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковою службою Донеччини в 2021 році упереджено втрати бюджету на понад 15 млрд гривень

, опубліковано 11 січня 2022 о 15:36

 

Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС у Донецькій області за 2021 рік проведені дослідження фінансово-господарської діяльності платників, за результатами яких складено 150 висновків аналітичних досліджень.

Найбільших втрат бюджет зазнав від порушень за ознаками предикатних злочинів згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, нагадаємо – це суспільно небезпечні протиправні діяння, що передували легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом. Під час проведення перевірок за цією статтею податківцями виявлено 158 порушень із загальною сумою встановлених збитків 15 млрд 7 млн гривень.

Крім того, під особливий контроль спеціалістів цього підрозділу підпадають і  правопорушення у сфері державних закупівель – за 2021 рік складено 26 матеріалів на суму більше 716 млн гривень.

Матеріали досліджень передані в правоохоронні органи для розгляду та прийняття рішення згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, у тому числі: 36 передано до Національної поліції України, 14 – до СБУ, 16 – до органів прокуратури, 1 – Державного бюро розслідувань і 83 – до оперативних та слідчих підрозділів Головних управлінь ДФС.

На теперішній час за результатами розгляду зазначених матеріалів внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань правоохоронними органами відомості щодо 13 кримінальних правопорушень та 123 матеріала було приєднано до кримінальних проваджень.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot