Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо обов’язкового застосування РРО/ПРРО з 01 січня 2022 року

, опубліковано 30 листопада 2021 о 16:51

Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що у 2022 році значно розшириться коло підприємців, які зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) чи програмні РРО (далі – ПРРО), зокрема, за рахунок платників єдиного податку другої - четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

Як прокоментував Олександр Гринцов, заступник начальника Головного управління ДПС у Донецькій області, таким платникам необхідно завчасно подбати про встановлення реєстраторів розрахункових операцій. При цьому кожен має можливість обрати касову техніку за вибором: класичний РРО чи новітній ПРРО.

Суб’єкти господарювання для реєстрації РРО або ПРРО можуть онлайн подати до податкового органу за своїм місцем обліку заяву за ф. № 1-РРО або № 1-ПРРО. Така можливість надана через приватну частину Електронного кабінету.

«Програмне забезпечення надається податковою службою безкоштовно. При цьому, безкоштовною є не тільки сама програма, але і її підтримка. Програмне забезпечення можна завантажити на смартфон, планшет, комп’ютер чи будь-який інший гаджет, який має операційну систему та підключення до мережі Інтернет»,- нагадав Олександр Гринцов.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot