Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Донеччині місцеві бюджети отримали 2,5 мільйона гривень «автоподатку»

, опубліковано 29 листопада 2021 о 13:37

Транспортний податок входить до складу податку на майно та повністю зараховується до місцевих бюджетів тих територій, на яких зареєстроване авто.

 Так, за січень-жовтень 2021 року до місцевих бюджетів Донецької області сплачено 2,5 млн грн транспортного податку.

Варто зазначити, що сплачують транспортний податок і фізичні, і юридичні особи. За дев’ять місяців цього року від автовласників - юридичних осіб надійшло більше 1,8 млн грн та майже 0,7 млн грн – від фізосіб.

Одним з критеріїв для визначення об’єкта обкладення транспортним податком є вартісна оцінка легкового автомобіля. Оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня. У 2021 році вартість автівки, що підпадає під оподаткування, складає 2 млн 250 тис. гривень.

З початку року найбільші відрахування «автоподатку» забезпечили власники автомобілів м. Маріуполя – 0,6 млн грн, м. Бахмут – 0,5 млн грн та м. Дружківка – 0,3 млн гривень.

Нагадуємо, фізичні особи повинні сплатити податок не пізніше 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, юридичні особи сплачують щоквартально авансовими внесками до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot