Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До приватної частини Електронного кабінету можна увійти без використання кваліфікованого електронного підпису

, опубліковано 29 листопада 2021 о 13:36

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області повідомляє, що інформаційно-телекомунікаційна система ДПС України Електронний кабінет надає громадянам та бізнесу широкі можливості щодо реалізації обов`язків та прав у сфері оподаткування в режимі on-line.

Знайти Електронний кабінет можна за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua або на офіційному вебпорталі ДПС України.

Електронний кабінет включає відкриту (загальнодоступну) частину та приватну частину (особистий кабінет).

Вхід до приватної частини (особистого кабінету) здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн:

-  з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів – кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг,

-  за допомогою інтегрованої системи електронної ідентифікації - id.gov.ua (MobileID та BankID),

-  за допомогою мобільного застосунку «Дія».

Сервіс електронної ідентифікації BankID  Національного банку України надає користувачам можливість електронної ідентифікації без використання кваліфікованого електронного підпису. Використання BankID можливе лише для клієнтів тих банків, які його підтримують.

У разі входу до особистого кабінету за допомогою BankID користувача після обрання свого банку буде переадресовано на сайт банку для проходження ідентифікації з використанням логіна, пароля, номера картки. За умови успішної автентифікації на сайті банку, система Bank ID передає персональні дані, що дозволяє ідентифікувати користувача.

Покрокову інструкцію користувача (у тому числі і відеоінструкцію) затосунку «Дія» розміщено на Порталі  ДІЯ (https://diia.gov.ua).

Разом з тим, надсилання електронних документів до контролюючих органів можливе виключно з використанням кваліфікованого електронного підпису.

 

 Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot