Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Змінив підхід – отримав результат

, опубліковано 22 листопада 2021 о 15:58

У зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, що відбулися відповідно до постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 №807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 №710-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Донецької області» Головним управлінням ДПС у Донецькій області спільно з новоствореними територіальними громадами протягом 2021 року створено 42 комісії (робочі групи) з питань погашення податкової заборгованості.

За результатами роботи вищезазначених комісій (робочих груп) за 10 місяців поточного року проведено 199 засідань, на яких заслухано 1086 боржників.

Також Головним управлінням ДПС у Донецькій області в поточному році збільшена робота по спілкуванню безпосередньо з боржниками за рахунок проведення спільних нарад, круглих столів та онлайн зустрічей. З цією метою створено робочу групу з відпрацювання економічно активних підприємств-боржників, на засідання якої запрошуються керівники найбільших таких підприємств.

І хоча найголовнішою метою податкових органів є донесення до свідомості платників податків необхідності своєчасної сплати податків та зборів, але відносно злісних неплатників податків податківці застосовують увесь комплекс заходів, спрямований на примусове стягнення податкового боргу.

За рахунок застосованих заходів за 10 місяців поточного року Головне управління ДПС у Донецькій області спромоглося збільшити надходження в рахунок погашення податкового боргу до бюджету у порівнянні з аналогічним періодом минулого року більш, ніж в два рази. Так, надходження до зведеного бюджету збільшились на 148,3 млн грн та склали 281,6 млн грн проти 133,3 млн грн минулого року, у тому числі:

- до державного бюджету надходження збільшились на 80,9 млн грн і складають 169,6 млн гривень;

- до місцевих бюджетів – на 67,4 млн грн, надходження у поточному році складають 112 млн гривень.

Податкова служба Донеччини вкотре нагадує, що жоден з неплатників не залишається поза увагою податкових органів. Акцентуємо вашу увагу, що несвоєчасна сплата податків та зборів передбачає донарахування штрафних санкцій та пені відповідно до діючого законодавства. А цей додатковий фінансовий тягар можливо уникнути, якщо забезпечити своєчасну сплату платежів до бюджетів всіх рівнів.

Перевірити наявність або відсутність заборгованості зі сплати обов’язкових платежів можна дистанційно за допомогою електронного сервісу «Дізнайся більше про свого бізнес партнера» за наступним посиланням: https://tax.gov.ua/businesspartner.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot

 

#ПогашенняБоргу, #ДПС_Донеччина