Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які документи необхідні для отримання ліцензії на оптову торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами

, опубліковано 09 листопада 2021 о 17:09

 

 Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що оптова торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами здійснюється за наявності у суб’єктів господарювання (у тому числі іноземних суб’єктів господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) усіх форм власності ліцензії на оптову торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

 Вимоги передбачені Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 481).

Згідно зі статтею 15 Закону № 481 ліцензія видається на підставі заяви суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво).

 У заяві обов’язково має бути зазначений вид господарської діяльності, на провадження якого суб’єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) має намір отримати ліцензію, зокрема, оптова торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами.

  Контроль за сплатою річної плати за ліцензії здійснюється органом ліцензування – податковою службою. З метою здійснення контролю суб’єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) подає зазначеному органу копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату.

 Заява про видачу ліцензії та визначені Законом № 481 документи надаються уповноваженою особою заявника або надсилаються рекомендованим листом. У разі подання заяви про видачу ліцензії та доданих до неї документів особисто вони приймаються за описом, копія якого видається заявнику з відміткою про дату прийняття заяви та документів і підписом особи, яка їх прийняла.

   Отже, ліцензія на право оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами видається на підставі заяви суб’єкта господарювання,  до якої обов’язково додається документ, підтверджуючий внесення річної плати за ліцензію.

 

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

  Підписатися на Facebook 

  fb.com/TaxUkraine

  www.facebook.com/tax.donetsk

  Підписатися на Telegram-канал

  t.me/tax_gov_ua

  Підписатися на YouTube

  youtube.com/TaxUkraine

  youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

  Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot