Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донетчина: завищена ціна придбаного імпортного устаткування призвела до збитків вуглевидобувного підприємства у сумі 11 млн гривень

, опубліковано 25 жовтня 2021 о 15:46

Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Донецькій області спільно з Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Донецькій області встановлено факти нанесення збитків вуглевидобувному підприємству протягом 2018 року на суму 10,7 млн гривень.

В ході аналітичного дослідження співробітниками Головного управління ДПС у Донецькій області було встановлено придбання державним вугільним підприємством устаткування, що використовується при здійсненні видобутку вугілля за ціною, збільшеною в 50-100 разів за ринкову. Головним контрагентом - постачальником, що має ознаки сумнівності, було придбано у низки контрагентів за ланцюгом постачання устаткування, яке мало імпортне походження. Кожним контрагентом - постачальником у ланцюзі постачання окрім устаткування придбавались також товари широкого вжитку, які в подальшому не реалізовувались, а за рахунок яких здійснювалось штучне збільшення ціни на устаткування. Крім цього, по деяким товарно-матеріальним цінностям взагалі відсутнє походження товару за ланцюгом постачання, а підприємства-постачальники мають ознаки сумнівності та транзитності.

Сума нанесених збитків державному вугільному підприємству склала 10,7 млн гривень.

Матеріали долучено до кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 Кримінального процесуального кодексу України. На теперішній час проводиться досудове розслідування слідчим управлінням ГУ Національної поліції у Донецькій області.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot