Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

30 вересня – граничний термін подання повідомлення про участь у міжнародній групі компаній

, опубліковано 29 вересня 2021 о 11:21

Шановні платники! Головне управління ДПС в Донецькій області інформує, що законом України від 16 січня 2020 року № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», який набрав чинності з 23.05.2020, оновлено редакцію п.п. 39.4.2 п. 39.4 ст. 39 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), відповідно до якого платники податків, які у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подавати до 01 жовтня року, що настає за звітним, зокрема, повідомлення про участь у міжнародній групі компаній (далі – Повідомлення).

Форма та Порядок складання Повідомлення затверджені Наказом Міністерства фінансів України від 31 грудня 2020 року № 839, відповідно до якого Повідомлення подають всі платники, які здійснювали контрольовані операції, в тому числі ті з них, які не входять до міжнародної групи компаній.

Повідомлення вперше подається за 2020 рік до 01 жовтня 2021 року.

Повідомлення подається платниками податків до контролюючого органу засобами електронного кабінету в електронній формі із дотриманням вимог законів України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» (далі – Закон № 851) та від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» (далі – Закон № 2155).

Повідомлення формується із застосуванням схеми даних за правилами eXtensibleMarkupLanguage (XML). XML – схема Повідомлення із відповідним описом структури файлу та всіх його структурних елементів і атрибутів (їх найменування, формату, типу даних тощо), оприлюднюються на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України (п. 5 Порядку).

Кожна графа у формі Повідомлення відповідає певному елементу XML – схеми Повідомлення. XML – схема Повідомлення також має містити опис елементів, призначених для заповнення технічної інформації, необхідної для його автоматичного прийняття, перевірки повноти заповнення, ідентифікації змін та коригувань до окремих елементів Повідомлення (п. 6 Порядку).

На офіційному вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/ Платникам податків про електронну звітність/ Інформаційно-аналітичне забезпечення/ Реєстр форм електронних документів розміщено електронну форму Повідомлення за ідентифікатором форми J1800101.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot