Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 2 млн грн принесли туристи до місцевих скарбниць Донеччини

, опубліковано 27 вересня 2021 о 09:21

Цьогорічний курортний сезон на Донеччині приніс до місцевих бюджетів регіону 2,2 млн грн туристичного збору, що на 0,8 млн грн більше за торішні показники.

Варто зазначити, що у розрізі районів лідером у наповненні місцевих бюджетів вказаним збором у цьому році є м. Краматорськ, гості якого принесли до місцевої казни 933 тис. грн, мальовничі краєвиди Слов’янського району, як і раніше, займають друге місце по привабливості – 584 тис. грн, та значно просіли позиції районів біля Азовського моря (м. Маріуполь та смт Мангуш) – 440 тис. грн, що й не дивно, враховуючи пандемічну кризу через коронавірус.

Зауважимо, що чинним законодавством чітко визначене коло платників туристичного збору та його граничний розмір. Платниками туристичного збору, як встановлено ст.268 Податкового кодексу, є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, котрі прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують послуги з тимчасового проживання. Ставка туристичного збору встановлюється місцевими органами влади у розмірі до 0,5 відсотка – для внутрішнього туризму та до 5 відсотків – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

Донеччина має багато цікавих містечок для туристів і є привабливим регіоном для інвесторів. Віталій Долгальов, в.о. начальника ГУ ДПС у Донецькій області, переконаний, що збільшення потоку туристів, які відвідують наш регіон та сплачують туристичний збір, сприяє й розвитку бізнесу місцевих суб’єктів господарювання. Адже, оплачуючи різні товари чи послуги, турист робить свою інвестицію у бізнес нашого регіону й наповнення бюджету.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot