Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від користувачів корисних копалин Донеччини спрямовано до зведеного бюджету країни більше 330 мільйонів гривень

, опубліковано 23 вересня 2021 о 11:48

Протягом восьми місяців 2021 року платники рентних платежів – надрокористувачі Донецької області спрямували до зведеного бюджету країни 331,7 млн грн, в тому числі до державного бюджету перераховано суму у розмірі 227,2 млн грн, а до місцевих бюджетів надійшло 104,5 млн гривень.

Загалом, Донеччина багата різними корисними копалинами. В її родовищах виявлено більше половини елементів періодичної системи Менделєєва. Тут розташовані значні запаси кам’яного вугілля, газу, залізних руд, доломіту, вапняків, кам’яної солі, вогнетривких глин та багато інших природних багатств, що обумовило значну кількість підприємств обробної, хімічної та металургійної промисловості.

Найбільший вклад у наповнення казни Донецького регіону внесли підприємства-надрокористувачі міст Покровськ та Добропілля, забезпечивши надходження рентної плати у сумі 172,2 млн грн, що складає більше половини усіх надходжень.  

Звертаємо увагу платників рентної плати за користування надрами, що унікальний природно-ресурсний потенціал Донеччини при його ефективному використанні є однією з найважливіших передумов стійкого розвитку регіону та якості життя усіх мешканців області.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot