Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Залучені податківцями Донеччини до офіційної реєстрації СПД додатково сплатили до бюджету більше 10 млн грн податків та зборів

, опубліковано 20 вересня 2021 о 09:57

Податкова Донеччини продовжує роботу щодо детінізації сфери зайнятості населення. За січень-серпень 2021 року з більш ніж 15 тис. громадян було оформлено трудові відносини згідно з чинним законодавством.

Слід зазначити, що після офіційного працевлаштування громадяни стають більш соціально захищеними та набувають права на отримання соціальних виплат у разі втрати працездатності, а також на пенсійне забезпечення в майбутньому.

За 8 місяців поточного року до державної реєстрації суб’єктами підприємницької діяльності залучено 3,6 тис. фізичних осіб, якими додатково сплачено до бюджету більше 10 млн грн податків та зборів.

Не припиняється робота податківців і у напрямку контролю за дотриманням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. За результатами проведених зустрічей з керівниками підприємств Донецької області 1,4 тис. підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати вище за мінімальну (з 01.01.2021 – 6000 гривень). Як наслідок, до бюджету додатково надійшло 9,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску.

Крім того, за допомогою мобільного додатку «Legal ZrPlat», розробленого ГУ ДПС у Донецькій області, працівник може самостійно повідомити про порушення трудового законодавства. Цей додаток можна безкоштовно завантажити на свій мобільний телефон чи планшет засобами Play Market (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.solidpack.legalzrplat) або App Store (https://apps.apple.com/us/app/legal-zrplat/id1490703512?ls=1).

Шановні працедавці! Пам’ятайте, що недотримання чинного законодавства з оплати праці  - це не тільки можливість наразитись на значні суми штрафних санкцій, але й, перш за все, зневага до найманого працівника та його прав, що охороняються державою.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot