Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донеччина: порушникам у сфері готівкових операцій нараховано майже 6 мільйонів грн штрафних санкцій

, опубліковано 16 вересня 2021 о 09:00

Для мінімізації сплати податків несумлінні підприємці найчастіше використовують злочинну схему продажу необлікованого товару або не застосовують касові апарати, внаслідок чого бюджет недоотримує величезні кошти. Тому сфера готівкових операцій на сьогодні продовжує бути під особливим контролем Податкової Донеччини.

З початку року податківцями ГУ ДПС у Донецькій області проведено 140  фактичних перевірок щодо застосування РРО, за результатами яких застосовано штрафних санкцій на загальну суму 5,8 млн грн, до бюджету надійшло 1,4 млн гривень.

У ході перевірок основна частина порушень стосувалась неоприбуткування отриманої готівки, тому з метою упередження цього порушення підрозділами фактичних перевірок постійно проводяться хронометражі, під час яких виторги «чарівно» збільшуються в декілька разів.

За січень-серпень поточного року виявлено понад 48 випадків продажу необлікованого товару, в результаті чого до порушників застосовано більше 1,5 мільйона грн штрафів.

Крім того, нагадуємо, що наказами Міністерства фінансів України від 18.06.2020 №306 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 21 січня 2016 року №13» та від 18.06.2021 №329 «Про затвердження Змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів» внесено зміни до Положення про форму і зміст розрахункових документів.

Зазначені зміни стосуються реквізитів фіскальних касових чеків на товари (послуги), що створюються та друкуються реєстраторами розрахункових операцій та програмними реєстраторами розрахункових операцій.

Звертаємо вашу увагу, що до 01 жовтня 2021 року реєстратори розрахункових операцій (РРО) обов’язково мають бути доопрацьовані для можливості відображення у касових чеках значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої!

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot