Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 8 місяців 2021 року платникам податків Донецької області надано майже 113 тисяч адміністративних послуг

, опубліковано 10 вересня 2021 о 13:35

«Протягом січня – серпня 2021 року податковою Донеччини надано представникам бізнесу та громадянам майже 113 тис. адміністративних послуг» - повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Донецькій області Олександр Гринцов.

Для суб’єктів звернень - фізичних та юридичних осіб у Донецькій області функціонує 21 центр обслуговування платників.

У центрах обслуговування платників області суб’єкти звернень мають можливість отримати 77 адміністративних послуг, з яких 51 – безоплатна, 26 – платних послуг щодо видачі ліцензій та їх дублікатів.

Найбільш популярними з адміністративних послуг, які надає податкова служба Донецької області, є видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків. Так, за січень - серпень поточного року надано понад
47,3 тис. таких послуг.

Більш 22 тис. платників отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Протягом вказаного періоду зареєстровано понад 6,3 тис. платників єдиного податку та надано майже 11 тис. витягів з реєстру платників єдиного податку.

Також популярною серед суб’єктів господарювання є послуга з реєстрації книг обліку розрахункових операцій. Зокрема, за 8 місяців поточного року податковою Донеччини надано більш 6,2 тис. таких послуг.

Залишаються актуальними для платників податків і довідки про відсутність заборгованості з платежів, що контролюються податковими органами - з початку року надано майже 5 тис. таких довідок.

Крім того, впродовж січня – серпня поточного року податковою службою Донецької області видано більше 3,4 тис. ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2,7 тис. ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Олександр Гринцов звернув увагу, що ознайомитися з переліком адміністративних послуг та порядком їх отримання можна на субсайті Головного управління ДПС у Донецькій області офіційного вебпорталу ДПС за посиланням (https://dn.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/).

 

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot