Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Жителі Донеччини сплатили більше 120 мільйонів гривень податку на нерухомість

, опубліковано 10 вересня 2021 о 10:36

За 8 місяців поточного року до місцевих бюджетів регіону надійшло 121,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 42,9 млн грн більше, ніж торік.

Зокрема, компанії, організації і установи перерахували до бюджетів громад 83,2 млн грн, а від фізичних осіб місцеві скарбниці отримали 38,2 млн гривень.

Майже третину від загальних надходжень забезпечили власники майна у м. Маріуполі – 47,1 млн грн, бахмутські платники спрямували  – 14,7 млн грн, покровські платники – 11,9 млн гривень.

Нагадаємо – у 2021 році податок сплачується за 2020 рік, максимальна ставка становить 70,84 гривні за один квадратний метр.

Обчислення суми податку з об'єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється податковим органом за місцем реєстрації. Податкові повідомлення-рішення, в яких зазначена сума нарахованого податку та відповідні платіжні реквізити, на які слід сплатити податок, надсилаються платнику податку податковим органом до 1 липня 2021 року, а сплатити суму зазначеного в них податку потрібно протягом 60 днів після отримання.

Власники нерухомості, які мають платити податок, але не отримали податкове повідомлення-рішення, можуть звернутися до податкової служби за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot