Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання податкової амністії обговорено з членами Громадської ради при ГУ ДПС у Донецькій області

, опубліковано 26 серпня 2021 о 17:07

Запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів є топ-питанням сьогодення. Податкова амністія – це, і детінізація майна, і фінансова стабільність в країні, і профілактика податкових порушень на майбутнє. І головне – поповнення державного бюджету за рахунок коштів, що надійдуть в результаті декларування фізичними особами належних їм активів.

 Так, з метою обговорення новацій податкового законодавства в частині одноразового добровільного декларування сьогодні відбулось засідання Громадської ради при ГУ ДПС у Донецькій області за участі керівника Податкової Донеччини Віталія Долгальова та профільних структурних підрозділів відомства.

«Важливо роз’яснити громадянам, що положення закону про податкову амністію абсолютно прозорі, а процес декларування максимально зручний і, головне, добровільний. А надходження до бюджету за рахунок сплати такими громадянами одноразового збору стануть додатковим джерелом забезпечення соціальної підтримки, захисту і добробуту громадян, у тому числі тих, хто вирішить легалізувати свої доходи», - зазначив Віталій Долгальов.

Учасники заходу мали можливість задати питання та отримати на них кваліфіковані відповіді. Також було досягнуто домовленостей про взаємодію в інформаційному просторі для подальшого інформування населення про можливість на компромісних умовах добровільно легалізувати свої активи.