Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 60 тисяч платників Донеччини активно користуються електронними сервісами ДПС та Електронним кабінетом

, опубліковано 18 серпня 2021 о 11:25

Цифрова держава — це про рівні можливості для всіх громадян. Державна податкова служба активно працює над цифровізацією послуг у напрямі надання громадянам та бізнесу якісних послуг, забезпечення легкої та доступної сплати податків. Ця форма взаємодії у період карантинних обмежень з податковими органами набуває особливої популярності серед платників.

На сьогодні більше 63 тис. платників Донецької області є активними користувачами електронних сервісів ДПС та Електронного кабінету. Це широкі можливості реалізовувати свої обов`язки та права у сфері оподаткування в режимі online. Подати звітність чи заяву, сплатити платежі, отримати довідку про відсутність заборгованості, листуватись з органом ДПС, зареєструватися платником ПДВ, внести зміни до своїх облікових даних, замовити облікову картку платника, отримати довідку про доходи чи витяг з реєстру, зареєструвати РРО чи програмний РРО –  все це можна зробити, не виходячи з дому чи офісу, в будь-який зручний для платника час.

Частка подання платниками податків звітності в електронному вигляді щороку зростає. Так, станом на 01.08.2021 більше 88% звітності надається платниками області в електронному вигляді за допомогою електронних сервісів, зокрема, юридичними особами надається 92,5% звітності в електронному вигляді, фізичними особами – 85,2%. 

Скористатися податковими електронними сервісами стало ще простіше – Мінцифри та Державна податкова служба України спростили вхід до Електронного кабінету за допомогою використання QR-коду. Для цього треба лише:

обрати спосіб входу Дія та «Отримати код»;

відсканувати QR-код;

підтвердити особу через мобільний додаток «ДІЯ» та підписати Запит.

Тримайте дистанцію та користуйтеся електронними сервісами податкової служби!

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot