Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати довідку про відсутність заборгованості

, опубліковано 13 серпня 2021 о 10:29

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій, області нагадує, що наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 
№ 733 «Про затвердження Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 27.09.2018 за №1102/32554, затверджено механізм надання та форму довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Довідка).

 Довідка надається на підставі заяви платника з обов’язковим посиланням на відповідний нормативно – правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, та зазначенням найменування суб’єкта (підприємства, установи, організації), до якого (якої) Довідку буде подано платником.

Заява подається до контролюючого органу за основним місцем обліку платника в один із таких способів: поштою, безпосередньо до контролюючого органу або засобами інформаційно – телекомунікаційної системи «Електронний кабінет». Строк надання Довідки або відмови у її наданні становить п’ять робочих днів.

Довідка може бути отримана: безпосередньо у контролюючому органі, до якого подано заяву, особисто платником (його законним чи уповноваженим представником) або засобами інформаційно – телекомунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua. Довідка надається платнику безоплатно.

Підставами для відмови у наданні Довідки є наявність у платника за даними контролюючих органів податкового боргу та/або недоїмки зі сплати єдиного внеску, та/або іншої заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

 

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot