Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Донеччині викрито факт нанесення збитків державній установі на 19,7 млн гривень

, опубліковано 15 липня 2021 о 16:13

За інформацією Головного управління ДПС у Донецькій області, податківцями встановлено факти нанесення збитків державній установі – міській раді протягом 2017-2021 років на суму 19,7 млн гривень.

В ході аналітичного дослідження фахівцями Податкової Донеччини було встановлено факти перерахування міською радою коштів на адресу генпідрядника, який, в свою чергу, здійснював придбання товарно-матеріальних цінностей за ланцюгом постачання у низки підприємств, у яких не простежується походження товару за ланцюгом постачання. Крім цього, товарно-матеріальні цінності, у яких встановлено походження за ланцюгом, включались до актів виконаних робіт за ціною, що перевищує придбання від виробників або імпортерів, завдяки ряду підконтрольних компаній, які здійснювали штучне збільшення вартості придбаних ТМЦ.

Як прокоментував Віталій Долгальов, в.о. начальника Головного управління ДПС у Донецькій області, вартість виконаних робіт необґрунтовано була збільшена у декілька разів, а сума нанесених збитків міській раді склала 19,7 млн гривень. Матеріали долучено до кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час проводиться досудове розслідування Слідчим управлінням ГУ Національної поліції у Донецькій області.

Крім того, Віталій Долгальов зазначив, що з початку 2021 року податковою службою Донеччини виявлено 87 кримінальних порушень із загальною сумою встановлених збитків, завданих державі, на 8,1 млрд гривень

https://kapri.dn.ua/2021/07/15/na-donechchini-vikrito-fakt-nanesennja-zbitkiv-derzhavnij-ustanovi-na-19-7-mln-griven/?fbclid=IwAR1IPMg1QhG832_TDHbEur2Vs8rknNcoq_2jfWJ0eExlalt1IVg4aFLRbSg