Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків про «Електронний кабінет»

, опубліковано 18 жовтня 2021 о 09:29

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що з початку року станом на 01.06.2021 більш ніж 342 тис. декларацій та звітів або 87% від загальної кількості звітів надано платниками Донецької області за допомогою телекомунікаційних мереж з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги". Направляють звітність в електронному вигляді до територіальних підрозділів ГУ ДПС у Донецькій області більш ніж 70 тис. платників Донецької області або 72% від загальної кількості платників, що надали звітність.

Скористались допомогою сервісу ДПС України «Електронний кабінет» при поданні звітності більш ніж 42 тис. платників області.

Електронний кабінет – це найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним, персоналізованим та безпечним.

Для спілкування з податковою службою платники мають можливість в режимі реального часу та безкоштовно скористатись сервісом Електронний кабінет як з персональних комп’ютерів, так і з смарт-пристроїв.

Даний сервіс надає можливість переглянути інформацію, яка збирається, використовується та формується податковою службою в процесі обліку платників податків та адміністрування податків, зборів, єдиного внеску, здійсненням податкового контролю. Платники, не покидаючи свого робочого місця, мають можливість провести звірку розрахунків з бюджетом, а за потреби отримати документ, що підтверджує стан розрахунків. З впровадженням єдиного рахунка, було внесено відповідні зміни до нормативних документів, в результаті яких інформація про рух коштів на єдиному рахунку стала доступною платнику в Електронному кабінеті.

Завдяки цьому сервісу можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками податків окремих податків, податкову звітність.

Важливість використання Електронного кабінету особливо зросла під час карантину, так як забезпечує дистанційні комунікації з податковими органами.

Електронний кабінет - інформаційно-телекомунікаційна система вхід до якої здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/, а також через вебпортал ДПС https://tax.gov.ua/.

Нагадуємо, користуватись послугами відкритої частини Електронного кабінету можна без ідентифікації особи. Робота у приватній частині здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot