Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості декларування транспортного податку

, опубліковано 08 квітня 2021 о 10:53

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області звертає увагу платників податків – юридичних осіб на особливості декларування транспортного податку, у т.ч. нерезидентами, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі.

Обов’язок із надання декларацій з транспортного податку на 2021 рік до контролюючих органів за місцем реєстрації об’єкта оподаткування виникає у платників щодо легкових автомобілів, які відповідають критеріям:

  • з року випуску яких минуло не більше п'яти років(включно);
  • середньоринкова вартість яких становить 2 250 000,00 грн (понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати на 1 січня звітного року);
  • марка, модель. Рік випуску яких наявні в переліку, який розміщує на своєму офіційному веб-сайті Мінекономіки www.me.gov.ua щороку до 1 лютого звітного року.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль.

Наголошуємо, що платники податку - юридичні особи мають самостійно обчислити суму податку з розбивкою річної суми рівними частками поквартально та подати до контролюючого органу протягом місяця з дати реєстрації автомобіля.

У подальшому податкова декларація подається до 20 лютого кожного року до місяця, в якому припиняється обов’язок із нарахування та сплати транспортного податку.

За підсумками проведеної кампанії декларування транспортного податку на 2021 рік 51 юридична особа задекларувала 67 легкових автомобілів, які зареєстровані у Донецькій області та відповідають критеріям оподаткування, що забезпечить надходження до місцевих бюджетів 1 610,42 тис. гривень.

 

Звертаємо увагу платників податків на найбільш поширені помилки допущені при декларуванні транспортного податку на 2021 рік:

- невірний розрахунок кількості місяців володіння транспортним засобом у звітному році;

- допущені арифметичні помилки при розрахунку суми податкового зобов'язання за звітний період та правильність визначення такої суми за квартал;

- не заповнення моделі, марки транспортного засобу, дати реєстрації, року випуску авто, кількості місяців володіння та інших обов’язкових до заповнення рядків.

          Зауважуємо, що повнота та своєчасність сплати місцевих податків і зборів, зокрема транспортного податку, підвищує можливості у задоволенні потреб місцевих громад.

 

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX»

t.me/infoTAXbot