Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 26 млн грн надійшло податку на нерухоме майно до місцевої казни Донеччини

, опубліковано 05 квітня 2021 о 15:06

За перший квартал 2021 року місцеві бюджети Донецької області отримали 26,2 млн грн податку на нерухоме майно, що на 5,9 млн грн перевищує надходження перших трьох місяців минулого року.

Більше 80% від усіх перерахувань зазначеного податку до бюджетів належить власникам майна – юридичним особам. У першому кварталі 2021 року юридичні особи вже сплатили 21,4 млн грн, що на 32% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Натомість, власники нерухомості – фізичні особи перерахували податку на нерухоме майно у поточному році на 0,7 млн грн більше за торішні показники, сплативши 4,8 млн гривень.

Нагадаємо, що платники – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до відповідних державних податкових інспекцій за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Що стосується фізичних осіб, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за 2020 податковий (звітний) рік їм нараховують контролюючі органи за місцем податкової адреси (місцем реєстрації).

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ

 

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot