Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Держбюджет від Донеччини отримав більше 394 млн грн ПДВ

, опубліковано 01 березня 2021 о 11:47

Завдяки ефективному адмініструванню податку на додану вартість, якісній аналітичній роботі у сфері упередження та руйнування схем мінімізації податкова Донеччини забезпечує стабільне надходження цього податку і у 2021 році. 

Як результат - січневі надходження ПДВ у Донецькій області перевищили минулорічні на 132,5 млн грн, або на 33,6 відсотків.

Загалом за перший місяць року донецький бізнес спрямував до державного бюджету 394,2 млн грн податку на додану вартість.

Нагадаємо, на початок лютого 2021 року на території Донецького регіону нараховувалося 6882 платника ПДВ (6280 СГД-юридичних осіб, 602 фізичні особи-підприємці).

Більшу частину сплаченого податку забезпечили суб'єкти господарювання м. Маріуполя – 130,4 млн грн, бізнес-спільнота міст Покровськ і Краматорськ направила до державної скарбниці по 48,3 млн грн відповідно, а підприємці м. Слов’янськ – 45,9 млн гривень.

ГУ ДПС у Донецькій області наголошує, що основний вектор діяльності податкової служби Донеччини – це досягнення європейських стандартів прозорості в адмініструванні. Завдяки постійному покращенню якості та запровадженню нових підходів до адміністрування ПДВ з кожним днем можливостей для маніпуляцій з цим податком стає все менше, а сам процес відшкодування становиться більш прозорим та автоматичним.

 

Податкова Донеччини нагадує корисні посилання на офіційні сторінки Державної податкової служби України: Telegram - t.me/tax_gov_ua, Facebook - fb.com/TaxUkraine, YouTube - youtube.com/TaxUkraine.

Крім того, у нас теж є YouTube-канал  https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot та підписуйтесь на офіційні канали податкової служби, щоб не пропустити важливе!