Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донеччина: з початку року власники нерухомості сплатили майже 16,7 мільйонів гривень

, опубліковано 22 лютого 2021 о 14:02

З початку 2021 року власники нерухомості Донецької області перерахували до місцевого бюджету 16,7 млн гривень, що на 3,4 млн грн  більше надходжень січня 2020 року.

Безперечним лідером зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є власники майна – юридичні особи, ними вже сплачено майже 15,5 млн гривень. Як відомо, платники – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до відповідних державних податкових інспекцій за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Що стосується фізичних осіб – власників нерухомості, то за січень поточного року вони перерахували податку на нерухоме майно майже 1,2 млн гривень.

Нагадуємо, що громадяни в поточному році податок на нерухомість сплачують за об`єкти, що були у володінні в 2020 році, ставка податку не перевищує 1,5% розміру мінімальної зарплати, що була встановлена законом на 01 січня 2020 року. Про суму нарахованого податку громадян – фізичних осіб повідомляють фіскальні органи за місцем податкової адреси, вручаючи податкові повідомлення-рішення до 1 липня звітного року.

На даний час перші позиції зі сплати податку займають власники нерухомості м. Маріуполя – 5,2 млн грн, м. Покровськ і м. Мар’їнка по 2 млн грн відповідно, та м. Бахмут – 1,6 млн гривень.

 

Податкова Донеччини нагадує корисні посилання на офіційні сторінки Державної податкової служби України: Telegram - t.me/tax_gov_ua, Facebook - fb.com/TaxUkraine, YouTube - youtube.com/TaxUkraine.

Крім того, у нас теж є YouTube-канал  https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot та підписуйтесь на офіційні канали податкової служби, щоб не пропустити важливе!