Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У фокусі: Податкова Донеччини разом з митницею та податковою міліцією проти нелегального обігу підакцизних товарів

, опубліковано 05 лютого 2021 о 17:39

За нелегальним ринком підакцизної продукції стоять мільярди гривень несплачених податків, і, як наслідок, нереалізовані можливості для громадян – нові дороги, лікарні, дитячі садки. Тому Податкова Донеччини приймає активну участь у боротьбі з незаконною діяльністю в сфері торгівлі алкогольними та тютюновими виробами.  

Так, сьогодні під головуванням керівника Податкової Донеччини Ірини Долозіної, за участі провідних фахівців ГУ ДПС у Донецькій області,   відбулась спільна нарада з представниками податкової міліції на чолі з в.о. начальника ГУ ДФС у Донецькій області, полковником податкової міліції  Віталієм Поліщуком, та представниками митниці з в.о. начальника Азовської митниці Держмитслужби Сергієм Пасюком.

Як зазначила Ірина Долозіна, існування тіньового ринку підакцизної продукції в інтернетної площині породжує низку небезпек. З одного боку, держава недоотримує значні кошти від несплати акцизного податку та ПДВ, а з іншого – нелегальний бізнес створює перешкоди для розвитку чесного підприємництва та «здорової» конкуренції на цьому ринку. Більш того, контрабандна і фальсифікована продукція загрожує здоров’ю споживачів через неналежний контроль за її якістю та дотриманням всіх технологічних вимог до її виготовлення.

Під час заходу присутні розглянули питання щодо координації дій правоохоронних та контролюючих органів у цій сфері, визначили основні напрямки спільної діяльності.

Крім того, Ірина Долозіна нагадала про дієвий інструмент боротьби з нелегальним ринком підакцизної продукції – мобільний додаток #Legal_ZrPlat, який було запроваджено ще у минулому році з метою боротьби, у тому числі, і з порушеннями у цій сфері. Додаток було доповнено вкладками «Поскаржитись на порушення законодавства у сфері підакцизних товарів (бензин, дизельне паливо, скраплений газ)» та «Поскаржитись на порушення законодавства у сфері підакцизних товарів (тютюнові та алкогольні вироби)».

Завантажити безкоштовний мобільний додаток «Legal ZrPlat» можна на телефон засобами Play Market (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.solidpack.legalzrplat) або App Store (https://apps.apple.com/us/app/legal-zrplat/id1490703512?ls=1). За допомогою цього додатку громадянин Донеччини, якщо він став свідком порушення з боку суб’єктів господарювання (продаж алкогольної та тютюнової продукції без відповідної ліцензії, марок акцизного податку, не видача фіскального чеку і продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім), може викласти суть скарги, вказавши назву компанії і особисті дані, або поскаржитися анонімно. Всі отримані повідомлення будуть розглянуті з дотриманням вимог чинного законодавства та нормативних документів.

За підсумками наради представниками сторін визначено створити спільну робочу групу з цих питань та надано ряд доручень виконавцям.

Користуючись нагодою, Ірина Долозіна щиро привітала колег з податкової міліції з їх професійним святом – Днем податкової міліції і побажала подальших успіхів і нових здобутків у роботі, міцного здоров’я, Миру та злагоди!