Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На зв`язку - Слов`янськ, Волноваха та Дружківка: податківці Донеччини продовжують проведення скайп-вебінарів для платників ПДВ

, опубліковано 29 січня 2021 о 10:59

За допомогою скайп-зв`язку податківці Головного управління ДПС у Донецькій області продовжують активне спілкування з платниками податків.

Днями скайп-вебінари було проведено з міст Слов`янськ, Волноваха та  Дружківка.

Про актуальні питання, пов’язані з зупиненням реєстрації податкових накладних відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 11.12.2019 № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» розповідали спікери - працівники управління податкового адміністрування юридичних осіб та проведення камеральних перевірок, управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків та управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Донецькій області.

Так, Любов Ходаковська (м. Слов`янськ) визначила порядок дій платників у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, звернула увагу, що письмові пояснення та копії документів подаються до ДПС в електронній формі засобами електронного зв’язку. Детально висвітлила перелік документів, необхідних для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та зазначила, що вказаний перелік наведено в наказі Міністерства фінансів України від 12.12.2019 №520.

Платники отримали роз’яснення щодо особливостей заповнення Таблиці даних платника податків на додану вартість. Спікер окремо зупинилась на необхідності надання пояснення до Таблиці даних, нагадала про необхідність повідомлення платника податків про об’єкти оподаткування за формою 20-ОПП. Зазначила, що платник може подати Таблицю без наявності факту зупинення реєстрації податкової/розрахунку коригування в ЄРПН.

 З м. Волноваха  на онлайн-зв`язок виходили двічі.

На першому вебінарі на тему « Подання таблиці даних платника ПДВ: порядок її заповненя, пояснення, пакет документів, тощо» Галина Ярофеєнко та Марія Піменова дали відповіді на такі запитання:

-  порядок подання таблиці даних та пояснення платників податків;

-  перелік документів, необхідних для розгляду питання прийняття комісією  регіонального рівня рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Реєстрі, реєстрацію яких зупинено.

Платникам надали онлайн-роз’яснення про особливості заповнення таблиці даних платника податку на додану вартість. Окремо зупинились на необхідності надання пояснень до таблиці даних та нагадали про необхідність повідомлення платника податків про об’єкти оподаткування за формою 20-ОПП.

А під час проведення вебінару на тему «Зупинення реєстрації накладних/ розрахунків коригування» Галина Петренко та Марія Піменова нагадали про:

- порядок зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування   в Єдиному реєстрі податкових накладних;

-  порядок надання пояснень та копій документів платником податків у разі зупинення ПН/РК;

- подання таблиці даних та пояснення платників податків.

Спікери надали пояснення платникам, що згідно з пп. 15 та 16 Порядку, затвердженого постановою КМУ №1165, комісія регіонального рівня  розглядає таблицю даних платника податку з поясненням протягом  п’яти робочих днів  після іі отримання  та приймає рішення про врахування або неврахування  для подальшого розблокування податкових накладних/ розрахунків коригування. Також нагадали про необхідність повідомлення платника податків про об’єкти оподаткування за формою 20-ОПП.

Світлана Заводовська (м. Дружківка) під час онлайн спілкування з платниками  зупинилась на таких питаннях:

 - порядок зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування;

- подання таблиці даних та пояснення платників податків.

Особливу увагу приділила переліку документів, необхідних для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування. 

 

В ході вебінарів платники отримали змістовні відповіді на запитання та  практичні поради.

Нагадуємо, що відеозапис вебінарів можна переглянути на ютуб-каналі ГУ ДПС у Донецькій області за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ?view_as=subscriber