Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій Донеччини відбулась спільна нарада з керівництвом Пенсійного фонду України в Донецькій області

, опубліковано 27 січня 2021 о 17:44

Питанням погашення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ), спільних дій, впровадження нових дієвих підходів та впливу на платників, які мають заборгованість з ЄВ, була присвячена спільна нарада за участю в.о. начальника

ГУ ДПС у Донецькій області Ірини Долозіної, начальника ГУ Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталії Рад, їх заступників та представників двох відомств. Крім того, як представник Громадської ради Податковій Донеччини був присутній Голова Відокремленого підрозділу Громадської організації «Всеукраїнська асоціація ветеранів ДПС України в Донецькій області Олександр Ревякін.

Нагадаємо – в межах державної підтримки малого бізнесу на період карантину у 2020 році було передбачено можливість списання заборгованості з єдиного внеску фізичним особам – підприємцям, які не здійснювали діяльність за останні три роки. У грудні минулого року право на таке списання було продовжено до 1 березня 2021 року. Для реалізації такого права платникам необхідно лише подати до податкового органу заяву довільної форми особисто, поштою чи за допомогою Е-кабінету.

Як відзначила Ірина Долозіна, на сьогодні знаходяться на розгляді 236 заяв щодо списання боргу з ЄВ на суму 5 млн гривень, а в минулому році вже списано боргу по 694 платникам на суму 12 млн гривень.

У ході зустрічі також обговорювалися найбільш актуальні питання регіону, з якими стикаються служби при виконанні покладених обов’язків щодо погашення заборгованості з ЄВ.

Наталія Рад поінформувала, що боротьба з нелегальним працевлаштуванням, виведенням економіки з «тіні» - питання державницької ваги, тому продовження постійної інформаційної взаємодії, впровадження спільних заходів для формування податкової культури населення та виявлення проблемних питань – залишається пріоритетним у співпраці між податковими органами і органами ПФУ Донецької області. Звернула увагу, що саме вчасна сплата ЄСВ гарантує громадянам право на соціальний захист.

Наприкінці зустрічі Ірина Долозіна акцентувала увагу на необхідності подальшої співпраці двох відомств, оскільки така взаємодія на теперішній час має позитивні наслідки і прогнозовані позитивні результати у майбутньому.

В цілому нарада пройшла в форматі конструктивного діалогу, за результатами якого керівники двох відомств намітили план спільних заходів, спрямованих на погашення заборгованості з єдиного внеску та недопущення її зростання по Донецькій області.