Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донеччина: надходження за спеціальне використання водних об`єктів склали майже 120 млн гривень

, опубліковано 19 січня 2021 о 12:04

За січень-грудень 2020 року підприємства Донеччини, що у своїй діяльності використовують водні об`єкти, спрямували до бюджетів 119,6 млн грн рентної плати за спеціальне використання води.

Плата за спеціальне використання води згідно з розподілом коштів надходить майже порівну до державного (65,8 млн грн) та місцевих бюджетів (53,8 млн гривень).

На даний час найбільшими бюджетоформуючими платниками цього податку у Донецькому регіоні є ПРАТ «ММК ім. Ілліча», Вуглегірська ТЕС ПРАТ «Центренерго» та ВП Курахівська ТЕС ТОВ «ДТЕК «Східенерго».

Найбільші надходження плати за спеціальне використання води, або 54,2%, забезпечили підприємства м. Маріуполя – 64,8 млн грн, також підприємства м. Бахмут та Мар`їнського району забезпечили надходження цього податку у сумі 20,0 млн грн та 9,4 млн грн відповідно. 

Підприємства – платники рентної плати за спеціальне використання води обчислюють суму плати наростаючим підсумком з початку року та надають податкові декларації до контролюючих органів за місцем податкової реєстрації.

Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що граничний термін подання податкової звітності та сплати податкових зобов`язань з рентної плати за спеціальне використання води за IV квартал 2020 року – 9 лютого та 19 лютого 2021 року відповідно.

 

Податкова Донеччини нагадує корисні посилання на офіційні сторінки Державної податкової служби України: Telegram - t.me/tax_gov_ua, Facebook - fb.com/TaxUkraine, YouTube - youtube.com/TaxUkraine.

Крім того, у нас теж є YouTube-канал  https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot та підписуйтесь на офіційні канали податкової служби, щоб не пропустити важливе!