Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ірина Долозіна: на Донеччині більше 13 тисяч українців надали заявки на отримання допомоги Уряду для ФОП та найманих працівників під час карантину

, опубліковано 23 грудня 2020 о 16:00

Послугу з оформлення одноразової матеріальної допомоги для ФОП та найманих працівників запустили 14 грудня у мобільному застосунку та на порталі «Дія» за ініціативи президента України Володимира Зеленського. На сьогоднішню дату вже 13 083 донеччан надали заявки на отримання такої допомоги. У розрізі галузей найбільше підтримки отримають працівники у сфері роздрібної торгівлі на ринках, торгівлі одягом, надання послуг мобільного харчування тощо.

Виплати здійснюються в рамках програми «Допомога роботодавцям до 8000 грн», яку реалізує Держслужба зайнятості. Кабінет Міністрів України затвердив перелік основних видів економічної діяльності для найманих працівників та ФОП, діяльність яких підпадає під заборону в період посиленого карантину в січні. Ознайомитися з переліком КВЕДів можна за посиланням https://diia.gov.ua/news/kvedy.

Як прокоментувала керівник Податкової Донеччини Ірина Долозіна: «Оформити матеріальну допомогу від держави можна без черг, довідок та бюрократії – лише за допомогою смартфону чи комп’ютера та електронного підпису. Скористатися цією послугою можна до 31 грудня 2020 року».

Ознайомитися з інструкцією порядку подачі документів на матеріальну допомогу можна за наступним посиланням https://m.youtube.com/watch?v=kqwyuluFsGM&amp%3Bfeature=youtu.be.

 

Податкова Донеччини нагадує корисні посилання на офіційні сторінки Державної податкової служби України: Telegram - t.me/tax_gov_ua, Facebook - fb.com/TaxUkraine, YouTube - youtube.com/TaxUkraine.

Крім того, у нас теж є YouTube-канал  https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot та підписуйтесь на офіційні канали податкової служби, щоб не пропустити важливе!