Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олексій Любченко: ДПС послідовно йде назустріч легальному бізнесу

, опубліковано 21 грудня 2020 о 17:38

Голова ДПС Олексій Любченко та представники Американської торговельної палати в Україні обговорили питання оподаткування компаній з іноземними інвестиціями.

«Конструктивна взаємодія податкової служби та представників АСС сприятиме успішному впровадженню реформ податкового відомства, досягненню консенсусу інтересів держави і бізнесу. Ми завжди готові до ефективної комунікації, яка сприятиме створенню комфортного бізнес‑середовища для іноземних партнерів та інвесторів нашої країни, розбудові її економіки», – підкреслив очільник ДПС.

Під час зустрічі сторони обговорили питання відшкодування податку на додану вартість. Так, зокрема, було відзначено, що ДПС оперативно відшкодовує платникам заявлені кошти. Більше того, податкова повертає не лише суму заявки, але й накопичені на 1 січня цього року залишки.

Також завдяки ефективній роботі податкової служби у напрямі боротьби з тіньовими схемами вивільняється простір для роботи «білого» легального бізнесу, який розширює свою діяльність і, відповідно, збільшує й сплату податків до бюджету.

Цікавилися представники АСС і реформуванням Офісу великих платників податків у рамках переходу до єдиної юридичної особи. Як відзначив очільник ДПС, на Офіс чекає велика реформа, будуть створені 5 центрів галузевої компетенції, що дозволить підвищити якість податкового супроводу великого бізнесу.

Обговорювалися також питання погашення податкового боргу, застосування реєстраторів розрахункових операцій, утилізації марок акцизного податку тощо.

«Податкова служба оперативно реагує на питання та заяви бізнес-спільноти, йде назустріч легальному бізнесу у питаннях нівелювання ризиків недобросовісної конкуренції, утверджуючи позицію ДПС як транспарентної сервісної служби», – наголосив Олексій Любченко.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»