Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вчасна податкова звітність – елемент ділової репутації рієлтора

, опубліковано 27 листопада 2020 о 11:56

Головне управління ДПС у Донецькій області звертається до суб'єктів господарювання - ріелторів, які провадять посередницьку діяльність, пов'язану з наданням послуг з оренди нерухомості з питань необхідності надання звітності, передбаченої для даної категорії платників податків.

Наказом Міністерства фінансів України від 13.05.2017 № 497 «Про затвердження форми Інформації суб’єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтерів), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди)» визначено, що суб’єкти господарювання, які оформлюють укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості, зобов'язані щокварталу надсилати інформацію щодо таких договорів до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації.

За порушення порядку та/або строків подання зазначеної інформації рієлтор несе відповідальність, передбачену статтею 1191 Податкового кодексу України.

Тож, пам’ятайте: ринок посередництва у сфері оренди нерухомості має відбуватись у правовому полі – відповідно до норм податкового законодавства.