Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шановні платники податків!

, опубліковано 22 жовтня 2020 о 13:45

На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 року №893 «Деякі питання територіальних органів Державної податкової служби» розпочато процедуру ліквідації Головного управління ДПС у Донецькій області та 20.10.2020 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань внесено відомості про прийняття рішення про його припинення.

Наказом ДПС України від 08.10.2020 №556 «Про ліквідацію територіальних органів ДПС» заступника начальника Головного управління ДПС у Донецькій області Лунькову Світлану Іванівну призначено головою комісії з ліквідації Головного управління ДПС у Донецькій області.

Ліквідація Головного управління ДПС у Донецькій області як юридичної особи публічного права є одним з важливих кроків в оптимізації організаційної та функціональної структур Державної податкової служби України в цілому, що проводиться в межах виконання Плану заходів щодо реалізації концептуальних напрямів реформування системи органів, що реалізують державну податкову політику, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05 липня 2019 року №542-р, та Указу Президента України від 08 листопада 2019 року №837/2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави».

Метою цих заходів є забезпечення функціонування Державної податкової служби України у форматі єдиної юридичної особи, запровадження ефективної організаційної структури, що побудована за функціональним принципом, відновлення управлінської вертикалі, спрямоване на якісне та своєчасне виконання податковою службою покладених на неї обов'язків.

Що далі? У складі Державної податкової служби України – єдиної юридичної особи – будуть утворені на правах відокремлених підрозділів нові територіальні органи у всіх областях України, зокрема і в Донецькій області. До їх утворення та прийняття Державною податковою службою України рішення про можливість забезпечення здійснення такими територіальними органами їх повноважень і функцій Головне управління ДПС у Донецькій області продовжуватиме здійснювати свої повноваження і функції.