Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Донеччині триває проведення вебінарів для платників ПДВ про особливості реєстрації податкових накладних

, опубліковано 09 жовтня 2020 о 13:23

Цього разу на скап-зв`язок з платниками податку на додану вартість вийшли податківці відділів податків і зборів з юридичних осіб управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Донецькій області з міст Добропілля та Краматорськ. Тема вебінарів - актуальні питання, пов’язані з зупиненням реєстрації податкових накладних відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 11.12.2019 № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Під час онлайн – зустрічі заступник начальника Добропільського відділу податків і зборів з юридичних осіб Наталя Зима зупинилась на  окремих положеннях постанови Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165, повідомила про деякі особливості заповнення Таблиці даних платника податку на додану вартість та повідомлення щодо розблокування зупинених податкових накладних. Особливу увагу приділено можливостям сервісу з моніторингу відповідності ПН/РК критеріям ризиків в Електронному кабінеті платника податків.

Ольга Михайлюк,  начальник Краматорського  відділу податків і зборів з юридичних осіб надала докладні роз'яснення щодо алгоритму дій платників, яким необхідно скористатися задля успішного розблокування податкових накладних та розрахунків коригування, які заблоковані в Єдиному реєстрі податкових  накладних та порадила скористатися підходом «звідки, хто, де, кому»:

-                    звідки отримано товар (послугу);

-                    хто безпосередньо задіяний у господарській діяльності;

-                    де здійснюється господарська діяльність;

-                    кому реалізовано товар / послугу.

Звернула увагу, що вищезазначені операції необхідно забезпечити документальним підтвердженням, тобто надати письмові пояснення та копії первинних документів.

Нагадала, що повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено, платник має право подати до контролюючого органу в електронній формі за допомогою засобів електронного зв'язку протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов'язання, відображеного в податковій накладній/ розрахунку коригування.

 

В ході вебінарів платники отримали змістовні відповіді на запитання та  практичні поради.

Проведення вебінарів податковою Донеччини триває!

Не встигли на вебінар? Дивіться його у відеозапису. Повне відео вебінарів - на новоствореному ютуб-каналі ГУ ДПС у Донецькій області за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ?view_as=subscriber