Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія декларування податку на прибуток принесла до бюджету Донеччини більше 90 млн гривень

, опубліковано 11 вересня 2020 о 11:40

За інформацією управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Донецькій області у серпні 2020 року закінчилась кампанія декларування податку на прибуток приватних підприємств – 668 юридичних осіб області задекларували результати своєї діяльності за І півріччя 2020 року.

При отриманих доходах за цей період у сумі більше 30,9 млрд грн 467 підприємств принесли у бюджет Донецької області 90,8 млн грн податку на прибуток.

При цьому 22,4 млн грн, або майже чверть від загальної суми нарахованого податку на прибуток, забезпечили підприємства добувної промисловості (піску, каоліну, гіпсу, глини, кам’яного вугілля, солі). Також 10,2 млн грн податку на прибуток, або 11%, нараховано підприємствами, які  здійснюють діяльність з будівництва та інших допоміжних робіт. Підприємства, які забезпечують електропостачання, нарахували 8,9 млн грн, або 10% податку на прибуток.

Також протягом І півріччя 2020 року підприємства Донецької області виплатили резидентам інших держав 68,2 млн грн, з яких було сплачено до бюджету 1,2 млн грн податку на прибуток з доходів нерезидентів. 

Найбільші суми доходів, які підприємствами було виплачено нерезидентам України, це:

-         32,8 млн грн – доходи від оренди;

-         17,3 млн грн – дивіденди своїм іноземним інвесторам;

-           5,3 млн грн – плата за отримані транспортно-експедиційні послуги.