Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від власників нерухомості Донеччини місцеві бюджети отримали майже 69 млн гривень

, опубліковано 28 серпня 2020 о 08:31

За сім місяців 2020 року місцеві бюджети Донецької області отримали 68,8 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 2,5 млн грн перевищує надходження минулого року.

Більше третини від усіх надходжень податку на нерухоме майно по Донецькій області забезпечили платники м. Маріуполя – їх цьогорічний внесок вже склав 23,6 млн гривень.

За сім місяців 2020 року юридичні особи вже сплатили 48,1 млн грн, в тому числі 16,1 млн грн надійшло від платників-юридичних осіб м.Маріуполя.

Що стосується фізичних осіб – власників нерухомості, то за січень-липень поточного року вони перерахували податку на нерухоме майно до місцевих бюджетів майже 20,7 млн гривень, з них більше третини – це сплата податку за нерухомість, яка перебуває у власності мешканців м. Маріуполя.

Нагадуємо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, підлягає сплаті протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення, яке надсилається податковими органами області за місцем податкової адреси до 1 липня звітного року. Додамо, що якщо у вас змінилися дані щодо площі або наявності об’єктів такої нерухомості, ви завжди можете провести звірку з контролюючими органами, і на підставі ваших нових даних, підтверджених оригіналами відповідних документів, проводиться перерахунок, після чого надсилається нове податкове повідомлення-рішення.