Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємці – спрощенці спрямували до місцевих бюджетів майже 553 мільйони грн єдиного податку

, опубліковано 11 серпня 2020 о 09:27

Єдиний податок від малого підприємництва належить до тих бюджетоформуючих податкових платежів, надходження яких стабільно і суттєво поповнюють місцевий бюджет та забезпечують життєдіяльність територіальних громад.

За січень-липень 2020 року платники Донецького регіону сплатили 552,9 млн грн єдиного податку, що майже на 30 млн грн більше показників минулого року.

На сьогодні саме фізичні особи-підприємці є лідерами зі сплати єдиного податку – ними сплачено до місцевих бюджетів майже 73 відсотка від усіх надходжень, або 402,6 млн гривень.

Натомість юридичними особами – платниками єдиного податку перераховано до місцевої казни 150,3 млн грн, у тому числі більше половини надійшло від сільгоспвиробників області – 86,5 млн гривень.

Позитивна динаміка по сплаті єдиного податку, що спостерігається сьогодні, означає, що представники малого та середнього бізнесу, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, розуміють важливість сплати податків та щомісяця роблять свій фінансовий внесок у добробут територіальних громад.