Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платниками Донеччини спрямовано на соціальне забезпечення майже 5 мільярдів гривень єдиного внеску

, опубліковано 07 серпня 2020 о 11:01

За 7 місяців 2020 року до бюджету Донецької області надійшло 4 млрд 835 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у тому числі у липні платниками Донеччини сплачено 724,3 млн грн єдиного внеску.

Повна виплата заробітної плати та сплата єдиного внеску – обов’язок кожного працедавця, тому податковими органами Донеччини постійно проводиться комплекс заходів з легалізації трудових доходів громадян.

Головне управління ДПС у Донецькій області вкотре нагадує, що легальна зайнятість – запорука гідного рівня життя усіх жителів України. Зарплата «в конверті» - це не лише позбавлення соціальних гарантій працівника, а й недоотримані бюджетом обов’язкові податки та збори, які, в першу чергу, йдуть на забезпечення найбільш незахищених верств населення. Саме для захисту прав працівників ГУ ДПС у Донецькій області було розроблено мобільний додаток Legal ZrPlat, за допомогою якого будь-який громадянин Донецького регіону може повідомити податкову про випадки виплати заробітної плати “у конвертах”, неофіційне працевлаштування або будь-які інші порушення законодавства про працю.

Цей додаток можна безкоштовно завантажити на мобільний телефон чи планшет засобами Play Market (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.solidpack.legalzrplat) або App Store (https://apps.apple.com/us/app/legal-zrplat/id1490703512?ls=1).