Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2020 року роботодавцям-порушникам донараховано до сплати понад 14 мільйонів гривень

, опубліковано 25 червня 2020 о 16:13

Легалізація заробітної плати та зайнятості населення є і залишається одним з основних напрямків роботи податкової служби Донеччини. Саме тому, дбаючи про майбутнє громадян, їх соціальний захист та розвиток регіону за рахунок наповнення місцевих бюджетів, співробітники відомства продовжують  проводити комплекс заходів, спрямованих на детінізацію трудових відносин.

Так, протягом січня-травня 2020 року роботодавцям, які порушували податкове законодавство при виплаті заробітної плати та інших доходів фізичним особам, донараховано до сплати 14,1 млн гривень. Із загальної донарахованої суми понад 10,3 млн грн складає податок на доходи фізичних осіб, 2,2 млн грн – єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та майже 1,6 млн грн – військовий збір.

Слід зауважити, що фахівцями Головного управління ДПС у Донецькій області постійно проводиться роз’яснювальна робота серед керівників підприємств регіону, внаслідок чого роботодавці додатково уклали майже 8 тис. трудових угод з найманими працівниками.

За результатами вжитих заходів залучено до державної реєстрації 2,2 тис. громадян, котрі здійснювали підприємницьку діяльність без реєстрації, в результаті чого до бюджету додатково сплачено 2,5 млн грн податків. 

Головне управління ДПС у Донецькій області висловлює щиру вдячність сумлінним роботодавцям за їх небайдужість до своїх найманих працівників. Адже офіційна заробітна плата – запорука майбутнього громадян і держави в цілому.