Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Донеччини перерахували до бюджету 2,7 млрд грн єдиного внеску

, опубліковано 19 травня 2020 о 11:02

У січні-квітні 2020 року підприємства та підприємці Донеччини сплатили до бюджету 2 млрд 700 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 93 млн грн більше минулорічних показників.

Серед основних джерел надходжень ЄВ – нарахування і сплата внеску роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

Отримані кошти єдиного соціального внеску спрямовуються, в першу чергу, на забезпечення пенсійних та соціальних програм захисту громадян. Тому дуже важлива персональна соціальна відповідальність усіх роботодавців щодо питань прозорості, легальності та повноти оплати праці найманим працівникам.

Актуальні питання легалізації доходів громадян – на постійному контролі у податковій служби Донеччини. А зробити свій громадянський внесок у боротьбу з несумлінними роботодавцями може кожен найманий робітник, який зіткнувся з порушеннями трудового законодавству. Достатньо лише повідомити про цей випадок податкові органи за допомогою мобільного додатку «Legal ZrPlat», який можна завантажити на телефон засобами Play Market (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.solidpack.legalzrplat) або App Store (https://apps.apple.com/us/app/legal-zrplat/id1490703512?ls=1).