Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В період карантину оновлено довідники пільг

, опубліковано 05 травня 2020 о 12:08

Головне управління ДПС у Донецькій області звертає увагу платників, що Законом України від 30.03.2020 № 540 - IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID - 19)» (далі – Закон № 540) передбачено ряд пільг для юридичних осіб в період поширення коронавірусної хвороби.

Законом №540 скасовано ПДВ для ввезення медичних товарів, звільнено суб’єктів господарювання від сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, орендної плати за земельні ділянки, що перебувають у державній та комунальній власності. Також передбачено ряд преференцій для юридичних осіб – платників податку на прибуток підприємств.

У зв’язку з вищезазначеним, Державна податкова служба України оновила довідники пільг:

98/1 – податкових пільг, що є втратами доходів бюджету;

98/2 – інших податкових пільг.

У довідниках надано перелік пільг, початок та кінець дії пільг із податку на прибуток підприємств, ПДВ, плати за землю, податку на нерухоме майно, акцизного податку, місцевих податків та зборів.

Нагадуємо, що з 2020 року скасовується подання окремого звіту про суми податкових пільг. Облік сум податкових пільг, отриманих суб’єктами господарювання, здійснюватиметься контролюючими органами на підставі інформації, наявної в поданих такими суб’єктами господарювання податкових деклараціях.

Ознайомитись із довідниками можна на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/54005.html