Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донеччина у 2020 році займає перше місце за темпом приросту задекларованих доходів

, опубліковано 10 квітня 2020 о 11:27

За І квартал 2020 року вже більше 6 тисяч мешканців Донеччини надали до податкових органів області податкові декларації про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованих доходів за минулий рік склала 507,7 млн гривень. За попередніми результатами цьогорічної кампанії декларування доходів громадян бюджети отримають 17,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 2,6 млн грн військового збору.  

При цьому по темпам приросту задекларованих сум та ПДФО – в порівнянні з першим кварталом минулого року – Донеччина займає перше місце по Україні з темпом приросту 195 відсотків.

Загалом за три місяці кампанії найбільша кількість декларацій надійшла від громадян, які реалізовували власну сільськогосподарську продукцію – 2517 декларацій. Про отримані доходи від продажу нерухомості подано 970 декларацій, від отримання спадщини – 816 декларацій, 499 – від здавання в оренду нерухомого майна.

Більше мільйона гривень доходів за минулий рік по Донецькій області вже задекларували 41 громадянин. Усього мільйонерами задекларовано суму доходу у розмірі 184 млн гривень.

Нагадаємо, що у зв’язку із запровадженням карантинних заходів термін подання річної декларації про майновий стан і доходи продовжено до 1 липня 2020 року, а суму податкового зобов’язання, яке платниками визначено в декларації до сплати, необхідно сплатити до 1 жовтня 2020 року. Також скористуватися своїм правом на податкову знижку платники податків зможуть протягом усього року.