Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перші результати роботи #Legal_ZrPlat – за розглядом скарг на Донеччині офіційно працевлаштовано 52 особи

, опубліковано 25 березня 2020 о 10:15

 

Нагадаємо – з 28 січня цього року за ініціативи в.о. начальника ГУ ДПС у Донецькій області Ірини Долозіної стартував мобільний додаток «Legal ZrPlat», який сприяє виявленню фактів порушень законодавства про працю.

Цей сервіс дає можливість, використовуючи мобільний телефон, направити в орган податкової служби інформацію про виплату заробітної плати в «конвертах» або використання найманої праці без укладення трудового договору, поскаржитися на недобросовісних роботодавців чи будь-які інші порушення законодавства про працю. Для цього в додатку існує вкладка «Поскаржитись на роботодавця», де можна викласти суть скарги, вказавши назву компанії і особисті дані. Також можна поскаржитися анонімно.

Тестування даної версії електронного продукту пройшло успішно і мало багато позитивних відгуків. Тільки за неповних два місяця додаток завантажили більше 346 користувачів, а до Податкової Донеччини надійшло 20  скарг, які зараз знаходяться на відпрацюванні у відповідних підрозділах. За результатами проведеної роботи у лютому-березні 2020 року додатково офіційно працевлаштовано за даною категорією СГД 52 особи.

Окрім того, в мобільному додатку вказано номер «гарячої лінії» та інша важлива інформація з працевлаштування і трудового законодавства – корисні посилання на КЗПП і Податковий Кодекс, посилання на сайт ГУ ДПС у Донецькій області та сторінку податкової в соціальній мережі Фейсбук, де розміщується найактуальніша інформація з податкового законодавства в доступній формі.

Податкова Донеччини нагадує, що мобільний додаток «Legal ZrPlat» можна завантажити на телефон засобами Play Market (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.solidpack.legalzrplat) або App Store (https://apps.apple.com/us/app/legal-zrplat/id1490703512?ls=1).