Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донеччина займає 3 місце за кількістю звітуючих онлайн

, опубліковано 13 березня 2020 о 10:14

З кожним роком збільшується кількість платників Донецького регіону, які надсилають звіти та документи до ГУ ДПС у Донецькій області в електронному вигляді. За даними ДПС України платники Донеччини надали в електронному вигляді 83% усієї звітності, за цим показником Донецька область посідає 3 місце серед інших регіонів України після Офісу ВПП та ГУ ДПС у м. Києві. Нагадаємо – за результатами 2019 року Донецька область також займала 3 місце, розділяючи його з Дніпропетровською та Житомирською областями.

У розрізі ж платників податків найбільше, зазвичай, звітують онлайн юридичні особи – 88% від усієї звітності в електронному вигляді.

Більше середньообласного показника надається електронна звітність юридичними особами, які обслуговуються Костянтинівсько-Дружківським управлінням (92%), Маріупольським (91%) та Мар’їнським (90%) управліннями.

Серед фізичних ж осіб лідерами з онлайн-подання є фізичні особи-підприємці, які надають 80% такої електронної звітності, 77% - фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та 21% - громадяни.

Податкова Донеччини нагадує, що зараз триває кампанія декларування громадянами своїх доходів і, відповідно до діючого законодавства, їм не потрібно приєднуватися до Договору про визнання електронних документів. Тобто, за наявності у громадянина кваліфікованого електронного підпису він може направляти декларації напряму до податкової служби без укладання Договору. Таким чином, йому не потрібно буде стояти у черзі та наражати на небезпеку своє здоров’я у місцях масового скупчення людей, тратити свій час та сили. Ми піклуємося про вас!