Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнес-спільнота Донеччини за «круглим столом» обговорила з Податковою проблемні питання СМКОР

, опубліковано 05 березня 2020 о 11:49

На сьогодні порядок зупинення реєстрації ПН/РК регулюється Постановою КМУ від 11 грудня 2019 року №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних», яка прийшла на зміну Постанові №117 і набрала чинності 01.02.2020 року.  Цей документ пропонує ще більш ефективний механізм боротьби із зловживаннями, одночасно захищаючи права добросовісних платників.

Для того, щоб зробити перехід до нового Порядку моніторингу ПН/РК максимально безболісним та допомогти уникнути помилок, #НоваПодаткова значно посилює комунікацію з платниками. Для цього, Податкова Донеччини ініціювала цикл регулярних зустрічей з бізнесом.

Так, сьогодні у приміщенні Головного управління ДПС у Донецькій області відбулося вже друге засідання «круглого столу» з актуальних питань щодо роботи Системи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних критеріям оцінки ступеня ризику (СМКОР).  Керівництво відомства, Мар’їнського та Маріупольського управлінь обговорили з представниками бізнес-спільноти Донеччини проблемні питання блокування податкових накладних з податку на додану вартість та шляхи їх вирішення.

Під час засідання податківці підкреслили, що система моніторингу має бути стримуючим фактором для несумлінних платників, що у незаконний спосіб отримують податкові вигоди, одночасно забезпечуючи дотримання прав та гарантій законослухняних платників податків. Також нагадали присутнім про створення тематичної гарячої лінії з питань стану обробки податкових накладних та електронної звітності за номером 0800501007 (напрямок 0).

В нинішніх умовах надзвичайно важливо підтримувати стабільну тенденцію нарощування бюджетних надходжень, наразі цьому буде сприяти ефективне використовування оновленої СМКОР. Підвищення рівня аналітичної роботи і зміщення фокусу уваги податкової на мінімізаторів – це ще і неабиякий позитив для сумлінних платників, відшкодування ПДВ такому платнику буде забезпечено автоматично та прозоро, без втручання податкової.