Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Добровільна легалізація: сільгоспвиробниками Донеччини отримано 239 ліцензій на зберігання пального

, опубліковано 02 березня 2020 о 16:13

З початку липня 2019 року набрали чинності зміни до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» згідно них суб’єкти господарювання, які здійснюють виробництво, оптовий, роздрібний продаж та зберігання пального, у тому числі сільгоспвиробники, повинні отримати  ліцензії на таку діяльність.

Наразі, Головним управлінням ДПС у Донецької області проводиться широкомасштабна інформаційна кампанія щодо активізації внесення місць зберігання до єдиного реєстру (зокрема сільгоспвиробниками), отримання ліцензій (добровільна легалізація).

Податківці  Донеччини у відкритому діалозі з бізнесом. Сьогодні, зокрема,  акцент на необхідність отримання ліцензії за спрощеною процедурою, норма діє з 01.01.2020 для суб’єктів господарювання, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізовується іншим особам і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки, у тому числі для сільгоспвиробників, які використовують пальне виключно для власних потреб. Нагадаємо, що з 1 квітня за зберігання пального без ліцензії передбачається застосування штрафних санкції у розмірі півмільйона гривень.

Так, з початку 2020 року сільгоспвиробниками отримано вже 239 ліцензій на зберігання пального (виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки). Загалом на сьогодні отримано 279 ліцензії на зберігання пального.

Це, безсумнівно, свідчить, що роз’яснювальна робота Податкової Донеччини приносить свої плоди і все більше платників віддають перевагу «білому» бізнесу, не порушуючи норми закону.