Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Донеччини отримали перші 915 мільйонів грн податків

, опубліковано 25 лютого 2020 о 15:20

З початку цього року приріст надходжень до місцевих бюджетів Донеччини склав 76 млн грн, що на 9,1% більше, ніж у січні 2019 року. Загалом упродовж січня платники податків перерахували на розвиток територіальних громад 914,6 млн гривень.

Серед основних платежів, яких місцеві скарбниці отримали найбільше – податок на доходи з фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, акцизний податок з роздрібної реалізації підакцизної продукції та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

У 2020 році головним сегментом наповнення місцевих бюджетів, як і раніше, залишається податок на доходи з фізичних осіб. Упродовж січня платники податків Донецького регіону сплатили 659,1 млн грн цього платежу, що на 67,3 млн грн більше, ніж у січні минулого року.

На другому місці за надходженнями – єдиний податок, якого малий бізнес перерахував з початку цього року 119,4 млн гривень. Крім того, приріст із єдиного податку до минулого року склав майже 4 млн грн, що надало змогу місцевим органам влади за рахунок додаткових коштів збільшити фінансування проектів в соціальній сфері.

Місцеві скарбниці також отримали 84,9 млн грн плати за землю та 13,3 млн грн податку за нерухоме майно. Порівняно із січнем минулого року надходження цих платежів зросли відповідно на 15,6 млн грн та 0,8 млн  гривень. Щодо акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів, то його перерахували в сумі 23,7 млн грн, а це на 4,5 млн грн більше, ніж торік.

Позитивна динаміка надходжень до місцевих бюджетів базується, насамперед, на сумлінному відношенні соціально відповідального бізнесу, що забезпечує стабільно високий рівень добровільної сплати податків.