Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Січневий внесок землекористувачів Донеччини до місцевих бюджетів склав майже 85 мільйонів гривень

, опубліковано 12 лютого 2020 о 10:40

За перший місяць 2020 року місцеві бюджети Донецької області отримали 84,9 млн грн плати за землю. Зокрема, від юридичних осіб надійшло 78,7 млн грн, а від фізичних осіб – майже 6,2 млн гривень.

Загалом, у порівнянні з минулорічними показниками, власники та орендарі земельних ділянок Донецького регіону у 2020 році спрямували у розпорядження територіальних громад додатково 15,6 млн гривень, що надало  змоги місцевій владі спрямувати ці кошти на покращення соціально-економічних умов та розвиток громади.

Цього року у формуванні місцевих бюджетів, за показником найбільших надходжень, плата за землю посідає третє місце, пропустивши вперед податок на доходи фізичних осіб та єдиний податок.

Нагадуємо, плата за землю – це обов`язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Базовим (звітним) періодом для плати за землю є календарний рік. Він починається з 01 січня і закінчується 31 грудня того ж року. Граничний термін подання декларації за 2020 рік – 20 лютого 2020 року.

Зазначаємо, що платник податку має право обрати місячний звітний період та надавати декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним. При цьому річну декларацію надавати вже не потрібно.